Bahan-bahan:
20 ketul kepak ayam (kecil)
10 ulas bawang merah ~ dikisar
5 ulas bawang putih ~ dikisar
1-2 bawang besar dihiris
3 sudu besar cili kisar (bergantung kpd kepedasan)
2 buah pelaga. 1 bunga lawang dan 1 batang kayu manis
7 sudu besar madu
sedikit tomato puri @ tomato sos (optional)
sedikit daun kari
Cara Membuatnya:
1. Tumiskan rempah tumis (buah pelaga, bunga lawang + kayu manis).
2. Masukkan bahan kisar dan daun kari
3. Bila naik bau, masukkan sedikit tomato puri@tomato sos pun boleh.
4. Masukkan madu ke dalam bahan tumisan.
5.Perisakan dengan garam
4. Masukkan madu ke dalam bahan tumisan.
5.Perisakan dengan garam
6. Masukkan ayam.
7. Masukkan bawang besar hiris.
8. Kacau rata...Sedia untuk dihidangkan
~ Mak Ngah~
No comments:
Post a Comment